background image
.
aprèn a descobrir-lo
.
Traducció de MARIA MASSOT MAGAROLAS
EL TEU C
O
S
MOla
Page 4 of 145
background image
Títol original: Tu cuerpo mola. Aprende a descubrirloPrimera edició: septembre del 2022© 2021, Cristina Torrón Villalta i Marta Torrón Villalta© 2021, Cristina Torrón Villalta, per les il·lustracions© 2022, Penguin Random House Grupo Editorial, S. A. U.Travessera de Gràcia, 47-49. 08021 Barcelona© 2022, Maria Massot Magarolas, per la traduccióRevisió de Pontus SánchezPenguin Random House Grupo Editorial està a favor de la protecció del copyright.El copyright estimula la creativitat, defensa la diversitat en l’àmbit de les idees i el coneixement, promou la lliure expressió i afavoreix una cultura viva. Gràcies per comprar una edició autoritzada d’aquest llibre i per respectar les lleis del copyright en no reproduir ni distribuir cap part d’aquesta obra per cap mitjà sense permís. En fer-ho esteu donant suport als autors i permetent que PRHGE continuï publicant llibres per a tots els lectors.Dirigiu-vos a CEDRO (Centre Espanyol de Drets Reprogràfics,http://www.cedro.org) si necessiteu reproduiralgun fragment d’aquesta obra.ISBN: 978-84-19241-68-9Compost a M. I. Maquetación, S. L.Composició digital: www.acatia.es
Page 5 of 145
background image
background image
Vull dedicar aquest llibre al meu fill Neo, per donar-me lʼamor més gran que he sentit mai. I al meu company de vida, lʼEdu, per dir que sí a tot el que li proposo i abraçar-me amb aquell cor immens que té.Gràcies, Pontus. Per la teva generositat a lʼhora de guiar-nos pels mars del llenguatge escrit. Tot un món. I tu, tot un artista.Gràcies també, Ana i Mireia, les nostres editores de mirada múltiple. El que no veu lʼuna ho veu lʼaltra, i a vegades sembleu més de dues.A totes les dones que en algun moment han dubtat, o fins i tot desconnectat, de la seva capacitat, la seva vàlua i el seu poder individual.
Page 6 of 145
background image
background image
H
OLA
,
SOC LA TEVA VULVA!I tʼexplicaré tot el que sé perquè coneguis bé el teu cos, sobretot els genitals. Vull que descobreixis el vincle que hi ha entre el cos i les teves emocions, i que aprenguis a influir-hi a través...
del
plaer.
Page 7 of 145
background image
background image
Si estàs llegint aquest llibre, puc deduir que et fas gran. És probable, a més, que tʼestiguin sorgint preguntes sobre el teu cos, els teus genitals, el plaer que sents quan els toques, si està bé o malament fer-ho i per què tan aviat et sents feliç com nerviosa, pràcticament sense entendre què tʼha dut dʼuna emoció a lʼaltra.APRENDRÀS TOT AIXÒQuè és el cos esborrat?Com es redibuixa?Les quatre accions màgiques.Com són els òrgans sexuals per fora i per dins?Practica lʼ«estop sabó».Per què és bo sentir plaer?Altres maneres de cuidar-te.
Page 8 of 145
background image
background image
EL
C
OS
Page 9 of 145
background image
background image
El cos és la part física i material de la teva persona. El teu cos marca el límit entre tu i la resta del món.Dins del cos hi ha òrgans, músculs, venes, ossos... Per fora, el recobreix lʼòrgan més gran de tots, la pell.Tant el que hi ha dins del cos com la pell funcionen alhora amb les emocions. Així doncs, una emoció pot fer que el cos reaccioni.
T
'
has posat mai tan nerviosa que
t
'
han començat a suar les mans
o
has tingut mal de panxa?
Page 10 of 145
background image
background image
Durant la pubertat i lʼadolescència, el cos i les emocions es transformen:També arriben il·lusions noves, experimentes estats dʼànim que no coneixies, tʼencurioseixen coses que abans no tʼinteressaven i dʼaltres que tʼagradaven deixen de fer-ho.En lʼadolescència, a més, passa una cosa molt important:Es poen en marx les hmoes exuals.Aquestes fan que tinguis sensacions intenses i plaents als genitals i al baix ventre, que tinguis ganes de tocar-te la vulva i que et sentis atreta per altres persones. Tot plegat és normal.Et ve la reglaEt fas més altaEt surt pèl a les axil·les i al pubisEt creixen els pits
Page 11 of 145
background image
background image
Pot ser que per tu no tingui cap sentit mirar-te i tocar-te la vulva o observar com mous lʼanus i la vagina. Pot ser que dubtis de si està bé o no tocar-te els genitals, o fins i tot que et sentis culpable si ho fas.Moltes noies no saben com es diu cada part que constitueix la vulva o si el pipí i la regla surten pel mateix forat o per forats diferents.I és que en lʼadolescència es posa de manifest una cosa que ha estat succeint des que eres més petita:
El t
e
u c
o
s
s
'
h
a e
s
t
a
t
e
s
bo
r
r
a
nt
.
Page 12 of 145
background image
background image
Et vull explicar una cosa que no és gaire maca, però no pateixis, que també te nʼexplicaré la solució.Vius en una cultura en la qual, pel fet dʼhaver nascut amb genitals femenins, pots créixer amb la idea que és millor no tocar-te ni mirar-te la vulva. Hi ha poques persones que sàpiguen el nom de les parts que té i per a què serveix cadascuna. Així, aquesta zona del teu cos es va omplint de preguntes i de vergonya. Pot ser que, fi ns i tot, tʼoblidis que existeix!Mirar-te la vulva, saber moure lʼanus i la vagina i sentir plaer quan et toques els genitals és molt important, perquè ajuda que el cos no sʼesborri i, dʼaquesta manera, a banda de gaudir del plaer que seʼn deriva, també evitaràs uns quants problemes futurs.A moltes dones adultes els fa mal la vagina, tenen difi cultat per tenir orgasmes, els incomoda tocar-se la vulva o seʼls escapa el pipí. Saps què tenen en comú, totes elles? Doncs que tenen els genitals esborrats o, dit dʼuna altra manera, que no coneixen aquesta part del seu cos.
Page 13 of 145
background image
background image
Però no et preocupis, tot això ho podem canviar. En aquest llibre tʼexplicaré com redibuixar el cos esborrat, perquè el teu cos mola i tens tot el dret de conèixer-lo, sentir-tʼhi segura i gaudir-lo. Comencem!