background image
Títol original: Los Cazamisterios. El caso de las mascotas desaparecidasEdició en format digital: març de 2022© 2022, Patricia García-Rojo, pel text© 2022, Penguin Random House Grupo Editorial, S. A. U.Travessera de Gràcia, 47-49. 08021 Barcelona© 2022, Damián Zain, per les il·lustracions© 2022, Helena Aguilà Ruzola, per la traduccióDisseny de la coberta i interior: Judith Sendra / Penguin Random House Grupo EditorialPenguin Random House Grupo Editorial està a favor de la protecció del copyright.El copyrightestimula la creativitat, defensa la diversitat en l’àmbit de les idees i el coneixement, promou la lliure expressió i afavoreix una cultura viva. Gràcies per comprar una edició autoritzada d’aquest llibre i per respectar les lleis del copyrighten no reproduir ni distribuir cap part d’aquesta obra per cap mitjà sense permís. En fer-ho esteu donant suport als autors i permetent que PRHGE continuï publicant llibres per a tots els lectors.Dirigiu-vos a CEDRO (Centre Espanyol de Drets Reprogràfics, http://www.cedro.org) si necessiteu reproduir algun fragment d’aquesta obra.ISBN: 978-84-189-1523-9Compost a Punktokomo, S. L.Composició digital: Newcomlab S.L.L.
Page 5 of 128
background image
background image
Il·lustracions de DAMIÁN ZAINTraducció d’HELENA AGUILÀEl cas de les mascotes desaparegudesPATRICIA GARCÍA-ROJO
Page 6 of 128
background image
background image
Page 7 of 128
background image
background image
77Em dic Ulisses Misteri, tinc deuanys i un enciam.Ara t’explico això de l’enciam, tot i que d’entrada no ho entenia ni jo. I mira que normalment les comprenc, les coses.Ho entenc gairebé tot. Menys aquest enciam i, de vegades, la Nora.La Nora és la meva germana.Té vuit anys i és capaç de tot.
Page 8 of 128
background image
background image
8S’ha d’enfilar? S’enfila. Ha de saltar amb els ulls tancats? Hi salta.Ha d’esbrinar què passa amb aquest enciam? Doncs em mira a mi.Igual que el Bruno.El Bruno també és germà meu. És el petit dels Misteri. Té sis anys i abraça el Babau.El Babau és el nostre gos. És un dàlmata covard i molt golafre. Si portes a sobre pernil, el Babau es farà amic teu de seguida.Sembla un gos com tots, però no ho és. El Babau parla.Bé, no parla amb tothom, però amb nosaltres sí.
Page 9 of 128
background image
background image
9
Page 10 of 128
background image
background image
Page 11 of 128
background image
background image
1111Que com pot ser? Doncs no ho sé, és un misteri. Un misteri fantàstic, igual que casa nostra.La Nora, el Bruno, el Babau i jo vivim a la Mansió Misteri amb els pares, però aells no te’ls puc presentar, perquè se n’han anat de viatge.Els pares viatgen sense parar. Quan no estan escalant l’Everest a la recerca d’una gemma prohibida, estan investigant els ossos d’una mòmia. Són molt aventurers.Però no t’amoïnis, perquè la Mansió Misteri té cura de nosaltres. No sé si t’ho he explicat, però a més de parlar amb el gos, també podem parlar amb la casa.